Klopfer Martin Design Group

The Box Office

The Box Office

Box-Office_container-office-building-landscape-architecture_Klopfer-Martin.jpg

Providence, RI

An innovative speculative office space was dreamt and realized by the client, an architect and sustainability enthusiast. Composed of cantilevered shipping containers built over an existing industrial foundation, this incubator space for small companies in Providence’s Industrial Valley has captured media attention and interest from around the world. 

As part of the design team, KMDG contributed to the building’s form and especially to details of how the structure met the ground, and elements of the site including re-use of existing concrete pavement for parking, perimeter bioswales to help sustainably manage stormwater runoff, and creation of outdoor spaces for tenants to enjoy the out of doors.

Project Gallery

Project Details

Location:
Providence, RI

Client:
Truth Box Inc. 

Status:
Complete

Awards:
2013, 2010 Field Visits, A Better World by Design Conference
2013 Field Visit, American Society of Landscape Architects, National Convention
2011 Design Awards – Gold Selection, Rhode Island Monthly Magazine

Team:
Distill Architects
Morris Beacon Design, civil engineer
Stack Build, contractor
KMDG, landscape architect

Photography:
Christian Phillips Photography


More Projects

The Steel Yard  Providence, RI

The Steel Yard
Providence, RI

MIT NW23 Courtyard  Cambridge, MA

MIT NW23 Courtyard
Cambridge, MA