Klopfer Martin Design Group

BWH Garden Cafe

Brigham and Women’s Hospital | Garden Café

BWH-Garden-Cafe_Terrarium-Landscape-Planting-Interior-View_Klopfer-Martin.jpg

Boston, MA

Formerly housed in two concrete cylinders with tiny porthole windows, Brigham and Women’s Hospital’s primary cafeteria was a dim, depressing space with a matching menu of unhealthy choices. The Garden Cafe project completely re-envisioned the hospital’s primary dining experience through three strategies:

Architectural - The precast concrete enclosing wall was replaced with two full-height glass curtain walls bringing in daylight and garden views.
Landscape - Linear garden spaces were introduced to focus views in foreground and desirable street views through shrubs and trees that act as visual filters.
Interiors & Food Choices - Spatial improvements are augments with fresh and healthier food choices, display of fresh foods and increased light levels.

Project Gallery

Project Details

Location:
Boston, MA

Client:
Partners Healthcare
Brigham and Women’s Hospital 

Status:
Complete

Team:
Bruner/Cott Architects, architect
McNamara Salvia, structural engineers
Cloud Gehshan Associates, graphics, wayfinding
KMDG, landscape architect

Imagery:
Christian Phillips Photography
Bruner/Cott


More Projects